اخبار و مطالب
7 روز گذشته
5

۵ نکته مهم در زمان خرید خودرو

car buying

لطفا قبل از خرید خودرو به این نکات توجه کرده و در معامله عجله نکنید تا از ضرر و مشکل احتمالی جلوگیری شود.

 

۱. سند خودرو را با برگه سبز یا کارت ماشین اشتباه نگیرید

ماشینی که مالک آن هستید دارای یک پلاک انتظامی می باشد که توسط مراکز شماره‌ گذاری تحت نظر پلیس راهور روی خودروی شما نصب می‌گردد. اصالت این پلاک که به نام مالک ثبت می‌شود با یک برگه‌ به نام برگه سبز خودرو اثبات می‌شود. پس زمانی که نیروی انتظامی بخواهد خودرویی را کنترل کند، این کار را از طریق پلاکی که در یکی از مرکز خودشان روی اتومبیل نصب‌ شده شناسایی می‌کنند و شما به عنوان مالک آن نیز برای احراز هویت خود باید کارت خودرو به همراه برگه سبز را به پلیس بدهید. ولی زمانی که گرفتاری شما مربوط به قوه قضاییه شود، سیستم قضایی برای تشخیص مالک خودرو؛ از شما تقاضای آوردن سند خودرو را می کند.

زمان خرید خودرو ، در فرآیند تغییر مالکیت آن ابتدا باید در یکی از مرکزهای تعویض پلاک باید پلاک قبلی برداشته شده نصب پلاک جدید به نام مالک تازه نصب شود و بعد از آن هم باید در یکی از مراکز ثبت اسناد، سند اصلی ماشین به نام شخص خریدار تغییر کند تا مالکیت وسیله نقلیه از نظر نیروی انتظامی و دستگاه قضایی کاملا از فرد فروشنده به شخص خریدار منتقل گردد. اگر که به هر دلیلی یکی از این دو مرحله را پشت گوش بیاندازید، با بروز هر نوع مشکل احتمالی همچون کلاه‌ برداری، تصادف، عدم تطبیق شماره موتور و … با دردسر های روبرو خواهید شد که اصلاً قبل از آن از وجودشان خبر نداشته اید. توصیه می‌کنیم وقتی خودرویی خریداری می‌کنید در کم ترین زمان ممکن نسبت به شماره‌ گذاری و تغییر نام در سند اصلی آن اقدام نمایید.

 

۲. بررسی درست بودن شماره‌ ها

مهم ترین قسمت برای شناسایی یک خودرو پلاک آن می باشد اما به‌ غیر از پلاک؛ موتور، شاسی، گیربکس و خیلی از بخش های فنی خودرو هم دارای شماره مخصوص هستند. در زمان دزدیده شدن یک خودرو، اگر مالک آم سریعا شکایتی تنظیم نماید و شماره موتور و شاسی را در اختیار پلیس قرار بگذارد، نیروی انتظامی با استعلام نمودن شماره ها از شرکت سازنده خودرو می‌تواند شماره مندرج روی هر کدام از قسمت های فنی را دریافت و برای پیگیری آن اقدام نماید. بنابراین شماره‌ های درج شده روی موتور و شاسی اهمیت زیادی دارند.

با این که در مرکزهای تعویض پلاک، دقیقا قبل از صادر کردن برگه سبز، همه اعداد درج‌ شده در کارت خودرو و برگه سبز با اعداد روی بدنه موتور و شاسی خودرو مطابقت داده می‌شوند ولی بهتر است که شخص خریدار هم این اعداد را کنترل کند چون در صورت بروز هر نوع مشکلی در ثبت سند، طرفین معامله متضرر می شوند. نکته بسیار مهم این که تا حد امکان از تعویض پلاک به‌ شکل وکالتی پرهیز کنید چون در صورت وجود مشکل و عدم تطابق اعداد موتور با سند، شما به‌ عنوان فرد خاطی در اختیار قانون قرار می گیرید ولی اگر مالک اول خودرو همراه شما باشد، او به‌ عنوان مالک اصلی، مسئول تملم جرم ها ارتکابی است.

 

۳. پرداخت کردن پول بیعانه قبل یا بعد از معامله

زمان خرید خودرو دست‌ دوم، بیشتر اوقات مالک برای اطمینان کافی از اینکه شما یک خریدار واقعی هستید و قصد تلف کردن وقت او ندارید، درخواست مقدار پولی به‌ عنوان بیعانه می‌کند. برای پرداخت مبلغ بیعانه که حد معقول آن طبق عرف تقریبا ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت ماشین می باشد حتماً بایستی در ساعات اداری ضمن مراجعه به یکی از دفاتر ثبت، با عقد قرارداد مورد نظر، خودرو را قولنامه کنید.

در این قولنامه تمامی شرایط از جمله؛ مقدار پول پرداخت شده، قیمت کلی ماشین، زمان قسط ها، تحویل یا عدم تحویل خودرو به خریدار، کارکرد دقیق، شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش، بازدید ماشین توسط کارشناس و اعلام سلامت آن از لحاظ فنی و بدنه، حداکثر فرصت تعیین‌ شده برای تغییر نام سند و شماره‌گذاری قید گردیده که بایستی در دفتر ثبت و همچنین دو شاهد برای هر طرف معامله حضور یابد تا قرار داد انجام شود تا در صورت بروز هر مشکلی از نظر قضایی واجد شرایط رسیدگی باشد. اگر که قولنامه به‌ شکل دستی و با رضایت دو طرف و بدون حضور در دفتر ثبت، تنظیم شود، با به وجود آمدن هر مسئله ای به‌ هیچ‌ عنوان نمی‌توان به آن استناد نمود.

پس توصیه اکید داریم اگر قیمت خودرو بالا می باشد و یا شما دوست ندارید فرصت خرید آن را از دست بدهید، به یک دفتر ثبت مراجعه کرده و به‌ صورت رسمی قولنامه بنویسید.

 

۴. رفاقت در معامله، ممنوع

قوانین حقوقی در مورد نقل‌ و انتقال سند به‌ شیوه ای تنظیم‌ گشته اند که در آن ها جایی برای رفاقت مشخص نشده است. وقتی قصد انجام یک معامله را دارید، شما و فرد مقابل، دو طرف یک قرارداد محسوب می شوید، با اینکه شاید در عالم بیرون از قرارداد با یکدیگر برادر یا دوست باشید. مورد های زیادی وجود دارد که طرفین دوست بودند اما یکی از آن ها از انجام بعضی از بخش های قرارداد خودداری کرده و با ایجاد محیطی دوستانه، معامله را به یک کلاه‌ برداری تبدیل کرده است. راه جلوگیری از مواجه با چنین اتفاقاتی این است که حتی اگر برادر یا دوست صمیمی هستید و برای خرید خودرو در حال معامله می‌باشید، هرگز از چارچوب قانون خارج نشوید.

 

۵. قبل از خرید خودرو حتما به کارشناس رجوع کنید

نبود یک معیار دقیق و مشخص در قیمت‌ گذاری خودرو یکی از موارد مهم می باشد. به‌ عنوان‌ نمونه، یک پراید مدل ۱۳۹۰ با کارکرد ۷۰ هزار کیلومتر و داشتن چند لکه رنگ ممکن است از نظر شما ۳۰ میلیون و از نظر فروشنده ۴۵ میلیون تومان قیمت داشته باشد. بهترین راه حل این است که همراه خودرو مورد نظر به یک کارشناس درستکار و متخصص مراجعه کرده و درخواست بازدید خودرو نمایید. سپس کارشناس بعد از بررسی خود، قیمتی به شما می گوید که بر اساس شاخص های عرف بازار تعریف شده است.

اگر قیمت اعلامی، برای شما و فروشنده مناسب بود، سراغ بقیه مراحل معامله بروید و اگر روی این قیمت اختلاف نظر داشتید قطعاً معامله نکنید چون اگر پس از معامله بفهمید خودروی خریداری شده را بیش از قیمت واقعی‌ آن خریده اید، دیگر راهی برای شکایت و گرفتن حق هموار نخواهد بود.

زمان ارسال پست: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ | ۲۳:۰۳ دسته بندی: آموزشی تگ ها: , لینک خبر
مطالب مرتبط
با توجه به سیستم جدید سایت قبل از ارسال دیدگاه حتمی قوانین این بخش را در این صفحه مطالعه نمایید.