با بررسی شواهد موجود محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرده اند انتقال کرونا از راه پنجره خودرو بسیار غیرمتحمل است. در مقابل، توصیه شده است که تا جای ممکن پنجرهی خودرو را به منظور حفظ تهویه و جریان هوا باز نگه دارید.
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد و مقالات موجود به این پرسش پاسخ دادهاند که در صورت پایین بودن شیشه خودرو در حین رانندگی، احتمال انتقال ویروس کرونا از محیط بیرون وجود دارد یا خیر؟
در این مطلب ذکر شده است: «با توجه به مطالعات، در صورت حضور فرد آلوده به ویروس کرونا در یک خودروی سواری و باز بودن پنجرهی خودرو به دلیل چرخش و جریان هوا، انتقال بیماری به سایر سرنشینان خودرو کمتر از شرایطی است که شیشهها بالا است.
همچنین توصیه شده است تا جای ممکن از سیستم سرمایشی (کولر خودرو) استفاده نشود. چرا که مانع جریان هوا و تهویهی مناسب در داخل خودرو میشود.
اگر چه براساس نظر متخصصان، باز بودن پنجرهها در شرایط خاص (مثلا عبور فردآلوده به ویروس از کنار خودرو در ترافیک) میتواند باعث انتقال شود اما در شرایط عادی و در حالتی که خودرو در حال حرکت است، به دلیل تهویهی ایجاد شده شانس ابتلا از این طریق پایین میآید.
براساس گزارشها، احتمال انتقال ویروس کرونا از پنجرهی خودرو به داخل بسیار کم است و تاکنون موردی از این طریق گزارش نشده است. در ایالات متحده نیز مقامات بهداشتی توصیه کردهاند که در صورت امکان، پنجرهی خودروها هنگام رانندگی باز نگه داشته شود.
طبق نتایج تحقیق منتشر شده در نشریه نیوانگلند، مدت زمان زنده ماندن ویروس کوید ۱۹ بر سطوح متفاوت است و گفته شده روی سطوح مقوایی ۲۴ ساعت و سطوح پلاستیک و استیل نیز بیش از ۳ روز زنده میماند. ولی باید توجه کرد این نتایج بر اساس دمای تقریبا ۲۱ درجه سانتیگراد منتشر شده است.
پروفسور تراویس گلن که در این تحقیقات نقشی ندارد، نتایج بررسیهای دانشگاه جورجیای ایالات متحده را تفسیر و بیان کرد: ویروس کرونا در دمای اتاق تا چند روز باقی میماند، اما در دمای بالاتر زودتر از بین میرود. دمای ۵۴ درجه سانتیگراد ۲۰ دقیقه زمان برای از بین بردن ۹۹.۹۹ درصد ویروسها لازم دارد. این میزان در دمای ۶۵ درجه سانتیگراد و بالاتر فقط ۵ دقیقه است.