شرکت خودروساز زوتی (Zotye) سال ۲۰۰۶ با هدف صادرات قطعات خودرو در چین تاسیس شد ولی رویه این شرکت تغییر کرده و زوتی شروع به تولید خودرو نمود.
در سال ۲۰۱۶ این شرکت موفق به فروش بیش از ۳۰۰ هزار خودرو شد. یعنی رشد فروش بیشتر ۱۰۰۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۷. ولی اوضاع خراب شد و با ایجاد رقابت شدید در بازار چین، زوتی در سال ۲۰۲۱ اعلام ورشکستگی نمود.
البته در پایان سال ۲۰۲۲ زوتی اعلام کرد که کار خود را شروع کرده و مجدداً تولید خودروی T300 را در برنامه دارد.
اولین بار خبر ورود کراس اوور زوتی T300 به ایران در سال ۱۳۹۸ منتشر شد، ولی هم اکنون سایپا تصمیم گرفته بعد از واردات جدید خودرو، مونتاژ آن را در سال ۱۴۰۲ به پارس خودرو محول کند.
طراحی بیرونی تی ۳۰۰
شرکت زوتی همیشه دارای محصولاتی کپی شده از سایر خودروسازان بود ولی با رونمایی از کراس اوور کوچک تی ۳۰۰ در سال ۲۰۱۶، راه و روش قدیمی خود را تغییر داد.
ابعاد این خودرو در طول، عرض، ارتفاع به ترتیب ۴.۳۸۷، ۱.۸۳۵، ۱.۶۴۲ متر بوده و دارای فاصله بین محوری ۲.۶ متر می باشد. در کل، شکل بدنه و طرح چراغهای جلو و عقب و بقیه جزئیات، یک چهره قابل قبول از زوتی تی ۳۰۰ را نمایش میدهد. البته بعضی موارد مانند فرم دو ستون انتهایی و رینگهای کوچک نسبت به بدنه، زیاد جالب نیستند.
مشخصات فنی زوتی T300
زوتی T300 مجهز به موتور ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری HSJt می باشد که در مدل تنفس طبیعی ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۴۳ نیوتن متر گشتاور و در نسخه توربوشارژ، ۱۴۵ اسب بخار قدرت و ۲۰۵ نیوتن متر گشتاور تولید نموده و این قدرت توسط گیربکس CVT به چرخهای محور جلو انتقال مییابد.
براساس اعلام شرکت سازنده، T300 توربو میتواند در زمان ۸.۵ ثانیه از ۰ به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. حداکثر سرعت آن ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت می باشد و در مدل توربو هم مصرف ترکیبی آن در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷.۲ لیتر خواهد بود.
امکانات زوتی T300
فضای داخل کابین زوتی T300 نسبتا جادار است و با نمایشگر پشت آمپر دیجیتال، نمایشگر ۱۰ اینچی لمسی و روکش چرم مصنوعی روبرو هستیم. با توجه به سال تولید و بازه قیمتی در کشور چین، طراحی کابین زوتی را میتوان قابل قبول توصیف کرد.
از دیگر امکانات زوتی تی ۳۰۰ میتوان به سیستم نشاندهنده فشار باد لاستیک، نمایشگر ۸ اینچی لمسی، دوربین و سنسور پارک عقب، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، آینههای برقی، سقف پانوراما، سانروف برقی، کروز کنترل، استارت دکمهای، سیستم ورود و خروج بدون کلید، صندلی برقی راننده و سرنشین اشاره کرد.
کراس اوور مورد نظر همچنین موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه انکپ چین شده و دارای سیستم های کمکی ترمز ABS، EBD، HBA، TCS، ESC، HSA به علاوه ۲ ایربگ می باشد.
رقبای زوتی T300 در ایران
با توجه به این که زوتی T300، در بازه کراس اوورهای کوچک و ارزان قیمت قرار دارد، اولین رقیبش، چانگان CS35 پلاس خواهد بود که آن هم توسط سایپا در کشورمان عرضه خواهد شد.
ام وی ام X22 PRO هم میتواند رقیب خوبی برای زوتی تی۳۰۰ باشد. کراس اوورهای ارزان قیمت دیگری از جمله بک X3 PRO خودروسازان بم، چانگان CX20 (راین R3) از شرکت خودروسازان راین، آریا اتوماتیک CVT از شرکت سایپا، ریرای ایران خودرو، از دیگر رقبای جایگزین برای زوتی T300 می باشند.
قیمت زوتی T300
زوتی T300 به عنوان کراس اووری جمع و جور و ارزان قیمت در چین و روسیه با موتور تنفس طبیعی به ترتیب با قیمت ۶۰ تا ۷۰ هزار یوان (۸.۸۰۰ و ۱۰.۳۰۰ هزار دلار) عرضه شده است.